Musik har förmågan att leva vidare utan att åldras

Musik som aldrig åldras

Okategoriserade

Musik är ett ämne som betyder mycket för många, då den har förmågan att verkligen förmedla starka känslor och upplevelser. För de allra flesta så finns det de sånger som bringar fram specifika minnen av personer, platser eller en specifik tid i livet. På så sätt lever sig musiken vidare utan att åldras. För att verkligen uppleva musik som man tycker om på nära håll är det absolut bästa att gå på spelningar och konserter. Däremot är det inte alltid lätt att hitta information eller biljetter från de artister man vill se. Speciellt om de inte är superkända eller inte brukar annonsera sina spelningar för massorna. Gör man ett sök på allaannonser.net kan man hitta många intressanta spelningar, signeringar och konsertbiljetter.Bob Dylan är en legend som lyckas hålla sig relevant än idag

Bob Dylan blir bättre med åren

Bob Dylan är en legend som många håller kär. För närvarande är han på sin “Never Ending Tour” och spelar för publiken runt om i världen. Ibland har han svajat lite i sina framträdanden, men på senare tid har han bara blivit bättre och bättre. Dylan höjde sin musik ytterligare en nivå när han spelade på Waterfront år 2013, och han har hållit sig kvar där. En imponerande bedrift av den 75 år gamla sångaren. Tillsammans med sitt band framförde han en 109 minuter lång spelning, återigen på Waterfront, framför en fullsatt publik. Formen är på topp och han levererade verkligen. Bandet som han arbetar med är en väloljad maskin och det märks att de alla känner varandra väl. Under de senare turnéerna framför Dylan fler och fler låtar från sina nyare album, och de är alla skrivna av honom själv. Några klassiker får däremot vara med och spelas, såsom “Highway 61 Revisited” och “Desolation Row”. Några andra gamla klassiker letar sig också in i framförandet, till glädje för publiken, och Dylans konsert blir en skön mix av gammalt och nytt.

Musik har förmågan att överskrida gränser

Att musik genomsyrar de flestas vardag är inget nytt. Vi hör den överallt, på radio, tv, när vi shoppar i butiker osv., och såklart all den musik vi själva bär med oss i mobilen eller mp3 spelaren. När det finns så otroligt mycket att välja bland kan det hända att man blir lite överväldigad, däremot är det det fina med musiken. Det finns något för alla, gammal som ung. Musik överskrider generationer och kulturer, och gör så att människor som annars inte skulle haft något gemensamt har något att knyta an över. Musik bygger broar. Bob Dylan är ett ypperligt exempel på en musiker som lyckas att träffa hjärtan hos folk världen över och hans spelningar är lika fullsatta idag som de var förr. Detta är ett bevis på att musik inte åldras, även om musikern gör det. Vare sig man lyssnar på gamla klassiker, ny popmusik eller hip hop så finns det alltid något nytt. Ja, även bland klassikerna dyker det upp gamla pärlor som blivit bortglömda, för att sedan bli hits igen.