Lär dig spela ett instrument nu

Okategoriserade

Om du inte spelar och skriver musik är det hög tid att börja nu. Det spelar ingen roll vilken ålder du är i, du behöver inte bli näste Bach. Det kan vara för ditt eget höga nöjes skull eller för att sprida något vackert bland dina nära och kära. Om du verkligen vill kan du säkert också nå ut till en bredare publik, men det är inte vad denna text skall handla om. Här fokuserar vi mer på den lilla njutningen. En bra utgångspunkt är Leonard Bernsteins klassiker som är ett måste. Här tar denna virtuos upp varför han finner musiken magisk och hans sätt att beskriva det hela är garanterat att smitta av sig på dig.

Det är dock inte bara glädjen över att ha hittat en kul och betydelsefull hobby som motiverar en att lära sig spela och skriva musik. Det finns även många andra anledningar att börja leka med och kanske bemästra ett eller flera instrument. De har förstås en lång historia vilket också är intressant att läsa om. Musiken har varit med oss (mänskligheten) sedan tidernas begynnelse verkar det som. Det är något som särskiljer oss från andra djur, om vi inte räknar med sådant som fågelsång och vargtjut, vilka knappast kan sägas vara medvetet gjorda. Inte med avsikt att skapa njutning och mystik åtminstone. Musik är ett sätt att kommunicera en känsla och ett tillstånd. Ett sätt att förmedla något alldeles speciellt.

Bered dig dock på att det kommer ta lite tid. Om du inte har hållit på med musik innan ska du veta att det inte är helt lätt såvida du inte råkar vara någon slags oupptäckt naturbegåvning. Det kommer ta många timmar att bli så pass bra att det du framför blir värt att lyssna på för en publik. Publikens förväntan kommer förstås variera beroende på flera faktorer – exempelvis hur pass närstående ni är varandra – men när du väl får dem på fall och svaj kommer du förstå hur härligt det är. Det är något speciellt med att nå ut till andra via musiken. Det är något djupt mänskligt och uråldrigt med det som är svårt att beskriva med ord.

När du sedan kommit en bra bit i din skicklighet varför inte ordna en liten konsert hemma? Passa på att förgylla kvällen med gott vin från https://vinoteket.se/ som har ett brett sortiment och stor expertis. Vin paras inte bara ihop med måltider utan med fördel även med musik. Ska du spela något tungt? Då kanske ett fylligt rödvin är på sin plats. Något glatt och lite vårigt, varför inte ett friskt och aningen torrt vitt vin från vulkanens Etnas sluttningar? Möjligheterna är oändliga. Du går en lysande amatörmusikerkarriär till mötes. Eller en professionell sådan, om du vill. Vi önskar dig all lycka på vägen!